Miksi aurinkopaneelien asennus omakotitaloon kannattaa

Miksi aurinkopaneelien asennus omakotitaloon kannattaa

Sähkön hinnan noustessa voimakkaasti aurinkoenergia on alkanut kiinnostaa myös tavallisia omakotitaloasujia entistä enemmän. Aurinkopaneelien asennus omakotitaloon kannattaa monesta syystä, joihin pureudumme tässä artikkelissa.

Säästä rahaa aurinkopaneeleilla

Aurinkopaneelien ostaminen ja asentaminen maksaa toki jonkin verran, mutta investointi maksaa ajan kanssa itsensä takaisin moninkertaisesti, sillä kun alkuinvestointi on kerran tehty, tuottavat paneelit käytännössä maksutonta luonnonmukaista sähköenergiaa, jota voidaan käyttää esimerkiksi asuintilojen ja kodin käyttöveden lämmittämiseen, kodin valaisemiseen ja sähköauton lataamiseen. Samalla paneelien omistaja säästää sähköverossa ja sähkönsiirron kustannuksissa.

Aurinkosähköjärjestelmien hinnat olivat laskusuuntaisia viime vuosina, mutta niiden hinnat ovat alkaneet jälleen nousta monestakin syystä. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että sähkön hinnan noustua voimakkaasti yhä useammat omakotitaloasujat ovat lähteneet etsimään entistä kiihkeämmin vaihtoehtoja sähkölämmitykselle. Myös rahtikustannukset ovat nousseet ja materiaalien saatavuus on ollut haasteellista paneeleiden kysynnän kasvaessa. Aiempaa kalliimpaa hintaa ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä kun sähkön hinta vain nousee, on aurinkosähköjärjestelmään sijoittaminen nyt erityisen järkevää!

Aurinkopaneeleita asentavat yritykset tekevät yhteistyötä erilaisten rahoitusalan toimijoiden kanssa, joten jos paneeleiden alkuinvestoinnit tuntuvat kuitenkin liian suurilta kerralla maksettaviksi, kannattaa tutustua erilaisiin rahoitusmahdollisuuksiin. Sinulla voi olla mahdollisuus maksaa alkuinvestoinnit joustavissa kuukausierissä ja jos pystyt maksamaan koko summan suhteellisen nopeasti, voit jopa saada itsellesi korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Parhaimmillaan aurinkosähköjärjestelmä voi maksaa alkuinvestointinsa takaisin jo seitsemän käyttövuoden aikana ja yleensä laadukas järjestelmä kestää käyttöä monin verroin tämän ajan!

Kannattaa myös muistaa, että voit saada kotitalousvähennystä aurinkopaneelien asennustyöstä. Kotitalousvähennystä voi saada enintään 2 400 euroa kalenterivuodessa. Pariskunta voi kuitenkin hakea vähennystä yhdessä yhteensä 4 800 euroa per kalenterivuosi.

Parhaimmillaan aurinkopaneeleilla voi tuottaa Suomen olosuhteissa jopa 60 prosenttia kodin kuluttamasta sähköstä. Tyypillinen sähköntuotto on 20-60 prosenttia omakotitalon sähkön kulutuksessa. Rahaksi muutettuna puhutaan ainakin satojen eurojen vuosittaisesta säästöstä. Parhaimmillaan aurinkopaneeleiden avulla voidaan säästää jopa yli tuhat euroa vuodessa.

Erityisen tehokkaan hyödyn aurinkopaneeleista saa, kun apuna käytetään ammattitaitoista suunnittelijaa, jolla on kokemusta kodin aurinkovoimaloiden suunnittelusta. Näin voimala voidaan suunnitella niin, että aurinkopaneeleiden energiaa hyödynnetään ensisijaisesti omassa kodissa, mutta jos voimala synnyttää ylimääräistä sähköä, on se mahdollista myydä sähköverkkoon. Ylijäämäsähköä myymällä on mahdollista ansaita pientä lisätuloa.

Aurinkosähköjärjestelmää valittaessa kannattaa panostaa laatuun, sillä laadukas järjestelmä tuottaa aurinkoenergiaa mahdollisimman pitkään. Kannattaa valita sellainen järjestelmä, jonka on testattu sopivan erityisesti suomalaisiin olosuhteisiin. Osa aurinkosähköjärjestelmien valmistajista antaa tuotteilleen jopa 25-30 vuoden takuun. Laadukkaasta järjestelmästä onkin iloa pitkään!

Tuota ympäristöystävällistä sähköä

Rahan lisäksi aurinkopaneelit säästävät luontoa ja monelle aurinkopaneelit ovatkin luonnollinen osa ympäristöystävällistä elämäntapaa. Aurinkosähkö on uusiutuva energiamuoto, jonka käyttäminen auttaa haitallisten päästöjen vähentämisessä. Myös monissa yrityksissä suositaan aurinkosähköä ja muita ympäristöystävällisiä valintoja, joiden kautta yrityksellä on mahdollisuus viestiä voimakkaasti potentiaalisille asiakkailleen omasta arvomaailmastaan sekä vastuullisista valinnoistaan. Asiakaskunnasta on tullut aiempaa ympäristötietoisempaa, minkä vuoksi yrityksen vastuullinen arvomaailma on parhaimmillaan vahva kilpailuvaltti!

Nosta omakotitalosi arvoa

Asentamalla aurinkopaneelit omakotitaloosi nostat samalla kotisi arvoa. Jos haluat joskus myydä omakotitalosi, saat siitä todennäköisesti enemmän rahaa aurinkopaneeleilla kuin ilman paneeleita. Omakotitaloon asennettava aurinkosähköjärjestelmä kannattaa usein jopa hieman ylimitoittaa, sillä laadukasta järjestelmää käytetään pitkään ja asukkaan päivittäinen sähkönkulutus voi tulevaisuudessa kasvaa esimerkiksi ladattavan hybridin myötä. Moni omakotitalon ostaja arvostaa taloon asennettua aurinkosähköjärjestelmää sekä taloudellisesta että ympäristönsuojelullisesta näkökulmasta!

Tuota sähköä helposti ja huolettomasti

Pääasiassa aurinkosähkön tuottaminen omassa kodissa laadukkailla aurinkopaneeleilla on erittäin helppoa ja huoletonta. Aurinkosähköjärjestelmien huolto- ja vikatilanteet ovat nimittäin erittäin harvinaisia, eikä laitteita yleensä tarvitse huoltaa. Tämä johtuu siitä, ettei järjestelmissä ole kuluvia, kunnossapitoa vaativia, osia. Sadevesi hoitaa paneelien puhtaana pysymisen, eikä paneeleita tarvitse edes erikseen pestä.

Myös aurinkopaneelien asentaminen onnistuu helposti ja huolettomasti, sillä monet alan asiantuntijat tarjoavat ilmaisia kartoituskäyntejä, joiden aikana kartoitetaan omakotitalon katon kunto ja soveltuvuus aurinkopaneelien asentamiseen, tehdään aurinkovoimalan asentamisen kannattavuuslaskelma, suunnitellaan asennuksen toteutus, kerrotaan käytettävistä aurinkopaneelituotteista, esitellään mahdolliset rahoitusvaihtoehdot ja vastataan asiakasta mahdollista askarruttaviin kysymyksiin. Omakotitaloasuja osaa varmasti arvostaa tällaista helppoutta ja huolettomuutta, joka tuo samalla mukanaan monenlaisia etuja sekä nostaa hänen kotinsa arvoa!

Haluatko tietää lisää?

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluat tietää lisää? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi aurinkosähköön liittyen.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.