Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit ovat omakotitaloasujalle juuri nyt erityisen ajankohtainen ja mielenkiintoinen vaihtoehto, jota kannattaa harkita ja johon kannattaa tutustua. Etenkin sähkölämmitteisissä omakotitaloissa sähkölaskut ovat viime aikoina nousseet huolestuttavan paljon ja moni omakotitaloasuja on alkanut kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja. Aurinkopaneeleiden avulla on mahdollista säästää kodin sähkölaskuissa, vaikkakin niiden alkuinvestoinnit vaativat jonkin verran rahaa. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka saat asennettua aurinkopaneelit omakotitaloon mahdollisimman helposti ja mutkattomasti ja millaisia etuja ja haittoja aurinkopaneeleista on.

Aurinkopaneeleiden asentaminen helposti ja mutkattomasti

Aurinkopaneeleiden valinta, hankinta ja asentaminen on yllättävän helppoa ja mutkatonta, kun koko prosessi jätetään alan ammattilaiselle. Monet alan yritykset tarjoavat aurinkopaneeleiden asennusta avaimet käteen -periaatteella, mikä onkin asiakkaalle yksinkertaisin ja mutkattomin vaihtoehto!

Aivan ensiksi kannattaa tilata kotiin kartoituskäynti, jonka aikana kartoitetaan kotisi katon tilanne ja valitaan talon kokoon ja kattoon parhaiten sopiva vaihtoehto. Samalla kartoitetaan, kuinka paljon tämän vaihtoehdon toteuttaminen tulee asiakkaalle maksamaan. Hinta riippuu talon koosta ja siitä, kuinka monta aurinkopaneelia kotiin asennetaan. Tarvittaessa voit saada myös rahoitustarjouksen aurinkopaneeleiden alkuinvestointeja varten.

Kun valinta on tehty, tilaa valitsemasi yritys kotiisi sopivat aurinkopaneelit sekä muut aurinkovoimalassa tarvittavat tarvikkeet ja tulee myös asentamaan aurinkovoimalan kotiisi. Parhaimmillaan asennustyöt on mahdollista tehdä jo yhdessä päivässä eli projekti on nopeasti valmis.

Asennustyön jälkeen saat myös opastusta aurinkovoimalan käyttöön. Käyttö on onneksi helppoa, eikä vaadi juurikaan erityisiä toimenpiteitä. Laadukkaat aurinkopaneelit on suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, eikä niitä siten tarvitse vaihtaa kovinkaan usein. Laatuun panostaminen siis kannattaa. Lisäksi aurinkopaneeleiden liukas pinta ja optimaalinen asennuskulma takaavat sen, että lika ja lumi putoavan paneeleiden pinnalta itsestään.

Millaisia etuja aurinkopaneeleista on?

Voit säästää omakotitalosi sähkölaskuissa aurinkopaneeleilla tuotetun aurinkosähkön avulla. Paneeleilla voi tuottaa jopa noin 50 – 60 prosenttia kodissa tarvittavasta sähköstä, minkä lisäksi ylijäämäsähköä on mahdollista myydä eteenpäin. Etenkin sähkön hinnan ollessa korkealla syntynyt säästö voi olla merkittävä.

Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se on päästötöntä luonnon omaa voimaa hyödyntävää energiaa. Aurinkoenergian hyödyntäminen on myös kestävä vaihtoehto, sillä emme pysty ylikuluttamaan sitä. Suosimalla aurinkoenergiaa voimme vähentää riippuvuuttamme uusiutumattomista energiamuodoista, minkä vuoksi aurinkoenergian suosimista voidaan pitää myös vastuullisena valintana.

Aurinkopaneeleiden asentaminen omakotitaloon lisää myös talon arvoa. Jos talo jossakin vaiheessa myydään, on todennäköistä, että siitä saa paremman hinnan aurinkopaneeleiden kera kuin ilman aurinkopaneeleita. Ympäristötietoisuuden lisääntyessä aurinkopaneeleiden arvostus todennäköisesti vain nousee ja talon katolla komeilevista paneeleista tulee helposti merkki ympäristötietoisuudesta ja ne voivat nousta jopa statussymbolin asemaan.

Aurinkopaneeleiden arvostus nousee luultavasti myös siinä tapauksessa, että sähkön hinta pysyy korkealla tai jatkaa nousuaan. Osa alan asiantuntijoista jopa suosittelee, että taloon asennettava aurinkopaneelipaketti kannattaa joissakin tapauksissa jopa hieman ylimitoittaa siltä varalta, että tulevaisuudessa kodissa tarvitaan aurinkotuotettua sähköä entistäkin enemmän. Näin voi käydä esimerkiksi, jos kotiin hankitaan hybridi-auto.

Aurinkopaneelit ovat helppo tapa säästää omakotitalon sähkölaskuissa, tuottaa ympäristöystävällistä sähköä sekä nostaa omakotitalon arvoa, sillä laadukkaat aurinkopaneelit eivät juurikaan vaadi huoltoa tai puhdistusta. Ne ovat pitkäikäinen ja huoleton vaihtoehto, jota kannattaa ehdottomasti harkita tässä maailmantilanteessa.

Millaisia haittoja aurinkopaneeleista on?

Vaikka aurinkopaneeleiden avulla voikin säästää rahaa pitkällä aikavälillä ja vaikka paneeleiden asentaminen maksaakin lopulta itse itsensä takaisin, ovat alkuinvestoinnit kuitenkin aluksi melko suuret. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että aivan kaikki paneeleista kiinnostuneet omakotitaloasujat eivät koskaan asennuta paneeleita kotiinsa.

Keskimäärin aurinkopaneelit maksavat asennettuina noin 5 600 euroa – 15 000 euroa, mikä ei ole ihan pieni summa. Vaikka paneeleiden asentaminen itse saattaakin houkutella, kannattaa työ ehdottomasti teettää alan ammattilaisella. Näin työ tulee tehtyä kerralla kunnolla ja myös vakuutukset ovat jatkossa kunnossa, kun työn on tehnyt alan ammattilainen. Aurinkopaneeleiden alkuinvestointeihin on kuitenkin saatavilla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, joihin kannattaa tutustua, jos aurinkopaneeleiden hankkimisen taloudellinen puoli mietityttää.

Vaikka aurinkoenergian tuottamisen ympäristövaikutukset ovatkin huomattavasti pienemmät kuin monien muiden energiamuotojen, niin ne eivät silti ole täysin ongelmattomia. Osa aurinkokennojen valmistuksessa käytettävistä materiaaleista on harvinaisia ja kalliita. Tästä syystä kennojen valmistaminen kuluttaa välillisesti joitakin rajallisesti saatavilla olevia resursseja. Lisäksi aurinkosähköä on mahdollista tuottaa ainoastaan vuorokauden valoisana aikana. Aurinkosähköä pystytään toki tuottamaan jonkin verran jopa Suomen pimeänä talviaikana, mutta aivan huipputuloksia ei talvella välttämättä saada.

Haluatko tietää lisää?

Kiinnostuitko palveluistamme tai haluat tietää lisää? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi aurinkosähköön liittyen.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.